Maak kennis met het team
het team

Wie is wie?

algemeen directeur

Inez Boogaarts

general director

Veellezer, geboren op Rotterdam-Zuid, werkte in Rotterdam, Amsterdam en Duitsland. De boeken die ik als kind op Zuid via de tweewekelijkse bibliobus aangereikt kreeg, hebben mijn leeshonger gewekt en openden nog onbekende werelden. Dichters als Antjie Krog, Ulrike Almut Sandig, Radna Fabias en Fiston Mwanza Mujila voeren die ontdekkingstocht verder. 
Foto © Tina Umlauf

Mail Inez
programmeur

Jan Baeke

programmer

Niets mooiers om het denken te verrijken en de geest te verlichten dan poëzie. Ons begrip van de wereld is op taal gebaseerd. Juist poëzie laat zien dat de taal te dubbelzinnig en te weerbarstig is om dat goed voor elkaar te krijgen en dat in dit falen en steeds opnieuw proberen schoonheid en vervulling ligt. 
Foto © Hielke Grootendorst

Mail Jan
pers/communicatie

Jan Coerwinkel

communication manager

Het mooie aan dit festival is dat je nooit van tevoren weet naar welke uithoek de dichters je meesleuren, in de echte wereld of in die van je gedachten. Maar hé, “A spaceship has no ancher”, dus let's go! – (Nikolaj Kuntsjev)

Mail Jan

Jan Willem van Hemert

webmaster Archives

De klank van de dichter geeft poëzie een extra dimensie. Zeker op het festival word ik geraakt door de stem van de dichter live: de ritmiek, de emotie, de muziek. Maar dat gebeurt even zo goed op Poetry Archives waar enorm veel audio- en videogedichten te vinden zijn.

Foto volgt!

Mail Jan Willem
productie

Marjolijn Abel

production

Dichters gebruiken het gewoonste gereedschap dat we allemaal hebben op een ongewone manier. Ik hoef er (meestal) alleen maar een microfoontje bij te zetten en het wordt voor iedereen verstaanbaar.
Foto © Duy vu Dinh 

Mail Marjolijn
financiƫn

Khalid Azizi

finance

Ik ben natuurlijk meer van de cijfers dan van de letters, maar om met zo’n hecht team zo’n mooi en internationaal festival in Rotterdam neer te mogen zetten, daar zijn eigenlijk geen woorden voor.
Foto © Duy vu Dinh

Mail Khalid