Word vrijwilliger Poetry International Festival
Poetry International Festival
Meld je alvast aan

Meld je alvast aan

Al vijftig jaar is het Poetry International Festival die unieke plek waar dichters, vertalers, musici, kunstenaars en bezoekers van over de hele wereld elkaar treffen in het hart van Rotterdam. En al vijftig jaar kunnen we dat alleen zijn dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor optredende artiesten en het publiek, en daarmee het visitekaartje van het festival.

Gaat je hart sneller kloppen van festivals, ben je dol op poëzie, spoken word, muziek of boeken en steek je graag je handen uit de mouwen, meld je dan alvast aan als vrijwilliger. Stuur een mail aan Marjolijn Abel en zet er bij welke functie je zou willen vervullen. 

 

 

Functies en verwachtingen

Verschillende functies

Verschillende functies

Als vrijwilliger “publiek en dichters” ben je het visitekaartje van het festival voor publiek, gasten en artiesten. Met een vriendelijke en behulpzame houding ben jij het die ervoor zorgt dat iedereen zich thuis voelt op het festival. We onderscheiden de volgende werkzaamheden: 

  • Informatiebalie en hospitality
  • Zaalwacht
  • Publieksbegeleider, host
  • Workshopbegeleider

Ook backstage worden verschillende belangrijke taken door vrijwilligers vervuld. Denk daarbij aan:

  • Verhuis- en bouwploeg
  • Chauffeur
  • Artiestenbegeleider
  • Runner

Geef bij je aanmelding alvast aan welke functie of combinatie van functie je tijdens het festival zou willen vervullen.

Verwachtingen over en weer

Verwachtingen over en weer

Wat kan je van ons verwachten
Tijdens een speciale vrijwilligersbijeenkomst voorafgaand aan het festival maken we je wegwijs en leer je de andere vrijwilligers en medewerkers kennen. Ook tijdens je werkzaamheden krijg je de nodig begeleiding. Natuurlijk krijg je gratis toegang tot alle festivalevents en voor lunch, diner en drankjes tijdens je diensten wordt gezorgd. Ondertussen ontmoet je leuke mensen en leer je veel over al die verschillende vormen van poëzie.  

Wat verwachten wij van jou?
Als vrijwilliger ben je minimaal 18 jaar oud en spreek je goed Nederlands of Engels. Spreek je ook nog andere talen, dan is dat heel fijn, onze gasten komen immers van over de hele wereld. We vragen onze vrijwilligers zich minimaal 20 uur in te zetten voor het festival. Als je voorafgaand of volgend op het festival ook beschikbaar bent, is dat een pré voor sommige functies. Chauffeurs dienen minimaal drie jaar in bezit te zijn van rijbewijs. 


Mail Marjolijn Abel