"There’s more to ballads/ Than weave and dodge and stall./ Some folks say it’s a cokehead’s ball/ Some say a cure for all./"

Dichter

Charles Bernstein [Verenigde Staten, 1950]

Dichter, essayist, vertaler en criticus Charles Bernstein stond aan de wieg van de zeer dominante en invloedrijke poëziestroming ‘Language Poetry’. Bernsteins poëzie concentreert zich op het brede gebruik van taal binnen diverse sociale contexten. Zijn gedichten combineren de taal van de politiek, van populaire cultuur en reclame met literair jargon op een manier die zowel serieus en kritisch als speels en humoristisch uitpakt. Zijn werk is scherp, satirisch en onderzoekt de taal en haar performatieve karakter woord voor woord. Zijn meest recente bundel Near/Miss werd in januari nog bekroond met de Bollingen Prize for American Poetry, de meest prestigieuze prijs voor een Amerikaanse dichter die tweejaarlijks wordt uitgereikt door Yale University. “His extraordinary new collection of poems, Near/Miss, finds Bernstein deploying his characteristically incisive satire and sharp wit to dismantle the clichés driving public speech.”

LEZING: zondag 16 juni, 16:30 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds