"j'ai décidé d’être insolent et désagréable"

Dichter

Fiston Mwanza Mujila [Congo / Oostenrijk, 1981]

Fiston Mwanza Mujila groeide op in Lubumbashi in Congo, maar verliet in 2007 zijn door oorlog geteisterde vaderland om in Oostenrijk zonder censuur te kunnen schrijven. Toch speelt Congo een grote rol in zijn werk. De chaos, het geweld, het leven in een dictatuur en de verwarring, angst en onzekerheid die dat met zich meebrengt klinken door in zijn poëzie. Zowel in zijn poëzie als zijn proza gaat hij als een jazzmusicus te werk, met herhalingen, stapelingen en associatief gebruik van woorden om zo tot een meerstemmige, betekenisrijke tekst te komen. Die muzikaliteit kenmerkt ook zijn fenomenale voordracht. Met zijn in 2016 verschenen en voor de Man Booker Prize genomineerde debuutroman Tram 83, brak Mwanza Mujila internationaal door.

LEZING: zondag 16 juni, 18:20 uur - Jurriaanse Zaal

 

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds