"Mijn televisie werd gestolen, een matras,/ zes paar schoenen, vier portemonnees,/ een horloge, een halve bibliotheek./ Verschillende van mijn manuscripten werden geplagieerd."

Dichter

Frank Báez [Dominicaanse Republiek, 1978]

Als je je aan de poëzie van Frank Báez waagt, duik je in een tragikomische, schijnbaar autobiografische wereld. Zijn gedichten zijn verhalend, anekdotisch van aard en gaan niet zelden over het leven op het Caribische eiland; de zee, de kade, de pier. Wie de gedichten van Báez alleen maar stilletjes van papier leest, doet de poëzie – en zichzelf – tekort: Báez is een voordrachtsdichter. Hij werkt dan ook graag samen met muzikanten, soms zelfs met een hele band. In 2017 werd Báez als enige dichter opgenomen in Bogotá39, de lijst met de meest opvallende Latijns-Amerikaanse schrijvers onder de veertig jaar.

LEZING: zaterdag 15 juni, 16:40 uur - Jurriaanse Zaal

Early bird!

Koop je kaarten voor 1 mei en ontvang 25% Early Bird Korting. Je kunt kiezen voor de opening, dagkaarten en een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er ook voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders.

Workshops

Tijdens het festival kun je deelnemen aan een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick-off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds