"je hebt wonderbaarlijk DNA/ en je hart is een stroperige ster/ die ontsnapt aan de handen/ van een waanzinnige drummer"

Dichter

James Noël [Haïti, 1978]

James Noël wordt gezien als de rockster van de Haïtiaanse poëzie. Hij werd bekend nog voordat zijn eerste bundel werd gepubliceerd, dankzij het gedicht ‘Bon nouvèl / La Bonne Nouvelle’ dat op muziek werd gezet door zanger Wooly Saint-Louis Jean. Dit leverde een Haïtiaanse hit op. Noël schrijft zowel in het Frans als het Creools om naar eigen zeggen “zijn lichaam leeg te maken”, om zelf “lichter te worden dan papier”. Zijn gedichten getuigen van een bevlogen energie en die levens- én strijdlust komen in zijn poëzie steeds terug. Noëls poëzie stelt aan de lopende band maatschappelijke zaken aan de kaak, maar laat ook altijd ruimte voor lyriek en aandacht voor de schoonheid van taal.

De komst van James Noël naar het 50ste Poetry International Festival is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van de Republiek Haïti in Nederland.

LEZING: zondag 16 juni, 15:40 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds