"Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan"

Dichter

Jules Deelder [Nederland, 1944]

Als dichter die onlosmakelijk verbonden is met de stad Rotterdam heeft Jules Deelder in de periode van 1970 tot 2000 al tien keer aan het Poetry International Festival deelgenomen. In 2014 nog was zijn dichterschap en levensloop onderwerp van een avondvullend festivalprogramma vol (on)verwachte gasten. Het ‘enfant terrible’ van de Nederlandse poëzie weet met zijn stadse humor, ironie en authentieke performance al decennialang het poëziepubliek te boeien. Uit de houding van de dichter en zijn poëzie spreekt een wereldbeeld dat wars is van dikdoenerij en aanstellerij. Zijn poëzie gaat recht op zijn doel af en dat doel is: een uitgesproken tekst die met gevoel voor menselijke hoop en menselijk falen het leven en al zijn onvolkomenheden pontificaal onder woorden brengt.

LEZING: vrijdag 14 juni, 20:10 uur - Jurriaanse Zaal

 

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds