"This was before anyone/ in our circle had been/ stabbed or shifted./ Some had shouldered/ a wooden box/ but none of us understood/ the cost of the shanks/ and skengs in our lyrics."

Dichter

Kayo Chingonyi [Zambia/Verenigd Koninkrijk, 1987]

Kayo Chingonyi werd geboren in Zambia en verhuisde op zesjarige leeftijd naar het Verenigd Koninkrijk. Hij debuteerde in 2017 met de bundel Kumukanda, waarvan de titel verwijst naar het ritueel dat jongens van het Zambiaanse Luvale-volk moeten doorstaan voordat zij als man beschouwd worden. In zijn werk staan dergelijke overgangen en spanningsvelden centraal; die tussen kind en volwassene, oud en nieuw, maar ook die tussen verschillende culturen en werelden, de binnen- en de buitenwereld. Zijn veelzijdige en zeer muzikale poëzie mengt traditionele vormen met een sterk door hiphop beïnvloedde stijl. Als rapper, dj en producer werkt hij regelmatig samen met andere schrijvers en muzikanten. Daarnaast is Chingonyi redacteur van het literatuur- en kunsttijdschrift The White Review.

LEZING: zaterdag 15 juni, 19:10 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds