Klimaatdichters in gesprek

Poetry Talks

Klimaatdichters in gesprek

De verbeelding van het klimaatvraagstuk in de poezie

DUTCH ONLY 

Poëzie draagt de kracht in zich om nieuwe werelden te creëren waar ruimte is voor meerdere stemmen die elkaar kunnen aanvullen. Het bezit niet de waarheid, maar maakt werelden invoelbaar. Daarmee is de taal van de poëzie een taal die voorbij goed en kwaad gaat, voorbij schuld en onschuld, en die zich positioneert tegenover de algemene verharding van de taal waarmee we spreken.

O.l.v. Tsead Bruinja wisselen Maartje Smits, Paul Demets en Nisrine Mbarki van gedachten over hoe de taal van de poëzie gebruikt kan worden in het klimaatvraagstuk. Elk van de gasten doet dit in zijn of haar poëzie op een volkomen eigen wijze. In het gesprek onderzoeken ze waar hun stemmen elkaar raken of haaks op elkaar staan.

Video:
Dit programma vond plaats op 12 juni 2021 in Kantine Walhalla. 
Taal: Nederlands gesproken
Duur: 
45 minuten

> Lees meer: 
De klimaatdichters is een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars, natuurlyrici, dystopische dichters, milieuactivisten, permacultuurtuiniers, bosdichters, bezorgde grootouders, groene oproerkraaiers, klimaatspijbelaars, zenboeddhisten, biologen, vogelspotters, klimaatliteratuurwetenschappers, plattelandsdichters, natuurvoedingverkopers, ecofeministen, hobby-imkers. Zij strijden allen met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.
Meer info over de Klimaatdichters 

> Bekijk ook: 
Poets on Stage: 'Zwemlessen voor later. Klimaatdichters dragen voor.'

Foto: Fred Ernst

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam