Zwemlessen voor later. Klimaatdichters dragen voor

Poets on Stage

Zwemlessen voor later. Klimaatdichters dragen voor

DUTCH ONLY 

Het afgelopen jaar brachten de klimaatdichters hun bundel Zwemlessen voor later uit. Een noodkreet voor de aarde, een ode aan de natuur en een krachtig en liefdevol pleidooi voor het herstel van de planeet. Zwemlessen voor later bevat natuurlyriek, gedichten over ijsberen, wieren en parkeerplekken, traditionele dichtvormen en videogedichten.

De klimaatdichters geloven in poëzie als verzet tegen klimaatmoeheid. Ze stellen zich een toekomst voor waarin de natuur eindelijk op haar plaats staat als middelpunt van de wereld. Ze kruipen in hun pen voor de aarde, want de mens is al lang genoeg aan het woord geweest.

Tijdens deze marathonvoordracht lezen 15 (!) jonge, aanstormende dichters én gelauwerde poëten hun gedicht uit de bundel voor, afgewisseld met videogedichten.

Deelnemende dichters:
Moya De Feyter, Babeth Fonchie, Shari Van Goethem, Tsead Bruinja, Leonie Moreels, Annelie David, Saskia Stehouwer, Willemijn Kranendonk, Pim Cornelussen, Anneleen Van Offel, Meliza de Vries, Sara Eelen, Rozalie Hirs, Marjan De Ridder, Thomas Möhlmann, Lies Jo Vandenhende

Muziek van Wanderwelle
Animatie van Babette Wagenvoort

Over klimaatdichters
De klimaatdichters is een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars, natuurlyrici, dystopische dichters, milieuactivisten, permacultuurtuiniers, bosdichters, bezorgde grootouders, groene oproerkraaiers, klimaatspijbelaars, zenboeddhisten, biologen, vogelspotters, klimaatliteratuurwetenschappers, plattelandsdichters, natuurvoedingverkopers, ecofeministen, hobby-imkers. Zij strijden allen met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.
Meer info 

Dit programma is te zien zowel online als bij te wonen in Kantine Walhalla.

Data, prijzen, locatie, info

Datum
12 juni – 17:00 uur

Locatie
- Online   
- Fysiek in Kantine Walhalla

Prijzen
- Online: € 7,50
- Online Passe-partout (11 t/m 13 juni): € 35,00
- Bezoek Kantine Walhalla: € 10,00

Taal
Nederlands gesproken

Duur
45 minuten

Belangrijke informatie
Dit programma is te zien zowel online als bij te wonen in Kantine Walhalla. 

Dit programma is te volgen via een live stream. Hiervoor ontvangt u na aankoop van een ticket een link.

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam