Zwemlessen voor later. Klimaatdichters dragen voor

Poets on Stage

Zwemlessen voor later. Klimaatdichters dragen voor

DUTCH ONLY 

Het afgelopen jaar brachten de klimaatdichters hun bundel Zwemlessen voor later uit. Een noodkreet voor de aarde, een ode aan de natuur en een krachtig en liefdevol pleidooi voor het herstel van de planeet. Zwemlessen voor later bevat natuurlyriek, gedichten over ijsberen, wieren en parkeerplekken, traditionele dichtvormen en videogedichten.

De klimaatdichters geloven in poëzie als verzet tegen klimaatmoeheid. Ze stellen zich een toekomst voor waarin de natuur eindelijk op haar plaats staat als middelpunt van de wereld. Ze kruipen in hun pen voor de aarde, want de mens is al lang genoeg aan het woord geweest.

Tijdens deze marathonvoordracht lezen 15 (!) jonge, aanstormende dichters én gelauwerde poëten hun gedicht uit de bundel voor, afgewisseld met videogedichten.

Deelnemende dichters:
Moya De Feyter, Babeth Fonchie, Shari Van Goethem, Tsead Bruinja, Leonie Moreels, Annelie David, Saskia Stehouwer, Willemijn Kranendonk, Pim Cornelussen, Anneleen Van Offel, Meliza de Vries, Sara Eelen, Rozalie Hirs, Marjan De Ridder, Thomas Möhlmann, Lies Jo Vandenhende

Muziek van Wanderwelle
Animatie van Babette Wagenvoort

Video:
Dit programma vond plaats op 12 juni 2021 in Kantine Walhalla.
Taal: Nederlands
Duur: 45 minuten

> Lees verder: 
Lees meer over klimaatdichters

> Bekijk ook:
Poetry Talk: Klimaatdichters in gesprek

Foto: Fred Ernst

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam