"hoe stil een kerk is in het midden/ van de stad, alsof de weg naar God/ niet vol is met mensen die één/ voor één op de claxon drukken."

Dichter

Lieke Marsman [Nederland, 1990]

Lieke Marsman debuteerde op twintigjarige leeftijd met haar bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud, dat een jaar later zowel de C. Buddingh’-prijs als de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs won. Haar tweede bundel De eerste letter, waarin het thema van de existentiële angst een prominente rol speelt, verscheen in 2014. Haar eerste roman Het tegenovergestelde van een mens uit 2017 vermengt proza met essayistiek en poëzie en snijdt een van de grootste en meest actuele thema’s van dit moment aan: klimaatverandering. De onlangs verschenen bundel De volgende scan duurt vijf minuten ontstond nadat er kanker bij haar geconstateerd werd, en gaat naast over het ziek-zijn en de ziekenzorg ook over de politieke staat van Nederland.

LEZING: zondag 16 juni, 18:00 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds