"hoe stil een kerk is in het midden/ van de stad, alsof de weg naar God/ niet vol is met mensen die één/ voor één op de claxon drukken."

Dichter

Lieke Marsman [Nederland, 1990]

Lieke Marsman debuteerde op twintigjarige leeftijd met haar bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud, dat een jaar later zowel de C. Buddingh’-prijs als de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs won. Haar tweede bundel De eerste letter, waarin het thema van de existentiële angst een prominente rol speelt, verscheen in 2014. Haar eerste roman Het tegenovergestelde van een mens uit 2017 vermengt proza met essayistiek en poëzie en snijdt een van de grootste en meest actuele thema’s van dit moment aan: klimaatverandering. De onlangs verschenen bundel De volgende scan duurt vijf minuten ontstond nadat er kanker bij haar geconstateerd werd, en gaat naast over het ziek-zijn en de ziekenzorg ook over de politieke staat van Nederland.

LEZING: vrijdag 14 juni, 18:40 uur - Jurriaanse Zaal

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds