"... en ik lig hier met een lichaam van carbonpapier tot/ iemand mij overtrekt"

Dichter

Marieke Lucas Rijneveld [Nederland, 1991]

Nog maar drie jaar geleden debuteerde Marieke Lucas Rijneveld met de bundel Kalfsvlies die haar de C. Buddingh’-prijs opleverde. Haar roman De avond is ongemak uit 2018 groeide in korte tijd uit tot een bestseller en begin dit jaar publiceerde ze haar tweede dichtbundel Fantoommerrie. Haar poëzie is bloemrijk; in vaak lange zinnen bouwt ze een intrigerend stelsel van vergelijkingen en metaforen op die de lezer meesleurt in een onophoudelijke stroom van niet zelden ongemakkelijke gedachten. Thema’s als rouw en gender worden origineel en ontroerend onder woorden gebracht. Ook in de gedichten uit haar nieuwste bundel rijgen lange reeksen beelden zich aaneen, om tezamen een verontrustend wereldbeeld te schetsen.

LEZING: vrijdag 14 juni, 18:40 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds