"Weet je/ dat je hart alleen klopt,/ dat je niet lang boos kunt zijn omdat je met veel dingen bezig bent/ dat alles verandert als we maar eindeloos wachten"

Mona Kareem [Koeweit, 1987]

Dichter, vertaler en journalist Mona Kareem werd geboren in Koeweit maar woont in de Verenigde Staten, waar zij een PhD in Comparative Literature behaalde. Ze is de auteur van drie dichtbundels in het Arabisch. In 2020 zal haar eerste bundel in het Engels verschijnen. Zelf geboren als ‘bidoun’, een bevolkingsgroep die door de regering van Koeweit als stateloos wordt beschouwd en geen burgerschap ontvangt, zet zij zich in haar journalistieke werk in tegen de schending van burgerrechten. In haar poëzie klinkt een sterke vrouwelijke stem die politieke en maatschappelijke, maar ook persoonlijke problematiek overtuigend verwoordt, waarbij ook plaats is voor humor en lyriek. Op uitnodiging van Poetry International zal Kareem rondom het festival als poet-in-residence in Rotterdam verblijven.

LEZING: zaterdag 15 juni, 18:50 uur - Jurriaanse Zaal

 

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds