"Ik had tientallen gebruiksmogelijkheden, maar was vooral ronduit mooi. Bezoekers snakten naar adem in de matzwarte kamer waar ik vrijelijk fluoresceerde."

Dichter

Patricia Lockwood [VS, 1982]

Patricia Lockwood wordt ook wel ‘the poet laureate of Twitter’ genoemd. Zelfs haar bekendste gedicht ‘Rape Joke’ werd door de New Yorker omschreven als een “series of exceptional tweets”. Online pakt ze haar publiek in met een oneindige stroom grapjes en kattenfoto’s, offline met haar indringende poëzie en recentelijk gepubliceerde memoires, Priestdaddy, over opgroeien met een Rooms-Katholieke pastoor als vader. In haar gedichten mijdt ze omstreden onderwerpen zoals aanranding, maar ook het Amerika van Trump, niet. Integendeel; in haar werk weet Lockwood haar vlijmscherpe gevoel voor humor te combineren met een vermogen om de vinger precies op de zere plek te leggen.

LEZING: zondag 16 juni, 18:40 uur - Jurriaanse Zaal

Early bird!

Koop je kaarten voor 1 mei en ontvang 25% Early Bird Korting. Je kunt kiezen voor de opening, dagkaarten en een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er ook voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders.

Workshops

Tijdens het festival kun je deelnemen aan een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick-off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds