Paul Demets en Anne Vegter

Poets on Stage

Paul Demets en Anne Vegter

Poetry reading 

Anne Vegter en Paul Demets lezen een selectie uit hun recente werk. Beide dichters zijn sterk betrokken bij de maatschappelijke realiteit en de problematische kanten van het leven.

Anne Vegter getuigde hiervan als Dichter des Vaderlands en neemt die rol de komende jaren (2021-2022) opnieuw op als Stadsdichter van Rotterdam.
Paul Demets was actief als plattelandsdichter in Oost-Vlaanderen en schreef in die rol gedichten over het brede spectrum van het platteland: natuur, klimaat, boerenleven, traditie en modernisering. In de veelvoud aan perspectieven in zijn werk ontstaan ruimte en structuur waarin feiten, personages en gebeurtenissen met elkaar verbonden raken.
In het werk van Anne Vegter wordt eenzelfde veelvoud aan perspectieven zichtbaar, even oplettend, even intermenselijk; zij het dat haar wereld eerder uit elementen uit haar persoonlijk leven en de stedelijke werkelijkheid bestaat.

Video:
Dit programma was te zien op 12 juni 2021 vanuit Kantine Walhalla.
Taal: Voordracht is Nederlands gesproken, met Engelse ondertiteling. Gesprek is alleen Nederlands gesproken. 
Duur: 45 minuten 

> Lees verder:
Lees meer over Anne Vegter
Lees meer over Paul Demets 

> Bekijk ook:
Poets on Stage: Zwemlessen voor later: Klimaatdichters dragen voor

Foto: Fred Ernst

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam