"Er blijft niets anders over/ dan onze intrek te nemen in deze vrije val/ en het ons comfortabel te maken/ in de steeds snellere verdiepingen."

Dichter

Péter Závada [Hongarije, 1982]

Péter Závada (1982) is een dichter en toneelschrijver geboren in Boedapest. Al op jonge leeftijd, nog voordat hij zich volledig op poëzie en theater zou gaan richten, was Závada onderdeel van de succesvolle rap en poetryslam-formatie Akkezdet Phiai. Sindsdien publiceerde hij drie dichtbundels en schreef hij meerdere toneelstukken. Zijn debuutbundel was voornamelijk speels van aard, zoekend naar de juiste vorm. Waar in zijn tweede bundel persoonlijk rouwen en verlies een belangrijke rol spelen, snijdt hij in zijn meest recente bundel bredere en universele thema’s aan. Závada verlegt daarbij de grenzen van zijn poëzie op manieren die – ook al zijn ze niet meteen zichtbaar – de lezer op subtiele wijze zullen raken.

LEZING: zondag 16 juni, 15:20 uur - Jurriaanse Zaal

Early bird!

Koop je kaarten voor 1 mei en ontvang 25% Early Bird Korting. Je kunt kiezen voor de opening, dagkaarten en een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er ook voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders.

Workshops

Tijdens het festival kun je deelnemen aan een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick-off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds