Moving Poetry: Kim Hyesoon and other voices from abroad

Film

Moving Poetry: Kim Hyesoon and other voices from abroad

Poetry International probeert ieder festival bijzondere dichters van over de hele wereld naar Rotterdam te halen. Maar onder de uitzonderlijke omstandigheden van de Covid19-pandemie bleek het voor vele dichters uit landen buiten Europa lastig om fysieke deelname toe te zeggen. Hier bood een ander aspect van de vaste Poetry programmering uitkomst. Want Poetry heeft ook een lange traditie in het programmeren van poetry clips en korte poëziefilms.

Met het programma Moving Poetry : Kim Hyesoon and other voices from abroad hebben we, in samenwerking met Thomas Zandegiacomo del Bel, artistiek leider van het Zebra Poetry Filmfestival, een klein aantal poëziefilms bij elkaar gebracht waarin we niet alleen de stem horen van dichters die niet aanwezig konden zijn maar die in hun engagement en omgang met de poëtische taal perfect aansluiten bij het thema What you will hear is true. 

We horen de stemmen van Zêdan Xelef , Avery R. Young, Ghayath Almadhoun en Brendan Constantine in films van David Shook, Masahiro Sugano, Ghayath Almadhoun Anna Samo en Lisa LaBracio. De poëzie van Kim Hyesoon wordt ten gehore gebracht in twee door film-editor Nina Graafland in opdracht van Poetry International gemaakte montages.

Presentator Hassnae Bouazza gaat tussen de films door in gesprek met programmeur en poëziefilmmaker en -kenner Jan Baeke.

Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Zebra Poetry Film Festival en Haus für Poesie Berlin

Video:
Taal: De films zijn Engels ondertiteld of Engels gesproken. Het gesprek is Nederlands gesproken.
Duur: 45 minuten

> Lees meer:
Lees meer over Kim Hyesoon 

> Bekijk ook:
Poets on Stage: Ronelda Kamfer leest en spreekt met Alfred Schaffer

 

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam