"Zelfs eenzaamheid is niet moeilijk, er is niets/ gebeurd en mijn slaap komt op en daalt/ zoals altijd, zoals de dagen. Zoals de nacht./ Al mijn liefde is hier en is nog steeds"

Dichter

Raúl Zurita [Chili, 1950]

Toen Raúl Zurita, misschien wel de meest gevierde dichter van Latijns-Amerika, in 2016 las tijdens Poetry International Festival, hield haast niemand in de zaal het droog. Door de indruk die Zurita achterlaat op lezers en publiek is hij ook dit jaar uitgenodigd voor het festival. In zijn werk poogt Zurita een lijden te beschrijven wat voor hem haast onbeschrijfelijk is; je kunt in zijn gedichten niet om de herinnering aan de Chileense dictatuur (1973 – 1990) heen. Over zijn eigen leed en dat van zijn land schrijft hij toonaangevende bundels, maar ook in de buitenruimte plaats hij die poëzie. Een gedicht in de lucht geschreven door vliegtuigen, een gedicht met een bulldozer in de woestijn; Zurita schrijft opdat er niet vergeten wordt.

De komst van Raúl Zuritanaar het 50ste Poetry International Festival is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van de Republiek Chili in Nederland.

LEZING: zaterdag 15 juni, 20:40 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds