"The slowness of your pace might have been distressing"

Dichter

Sayaka Osaki [Japan, 1982]

Sayaka Osaki, een van de rijzende sterren van de Japanse poëziewereld, noemt zichzelf ook wel een “Noisy Animal” dat “eindeloos rondloopt” en voortdurend nadenkt – over de ideeën en dingen, zowel groot als klein, die haar wereld vullen. Maar er is niets luidruchtigs aan Osaki’s gedichten. Integendeel, de wereld van Osaki’s gedichten lijkt er vooral een van de stilte. Dan wel een stilte die zowel rustgevend als verontrustend is. Ze kiest voor een eenvoudige, alledaagse taal, waarmee ze uitdrukking geeft aan de alledaagse realiteit om haar heen en de wijze waarop de mens deze realiteit continu en ingrijpend verandert. Ze observeert en beschrijft, vult zo min mogelijk in, en laat zo de taal op indringende wijze voor zichzelf spreken.

LEZING: vrijdag 14 juni, 19:30 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds