"Vrije jongen, vrije liefde, vrije handel. En toch loert overal ook angst voor vrije val."

Dichter

Tom Lanoye [België, 1958]

De Vlaamse romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer Tom Lanoye (1958) woont en werkt afwisselend in Antwerpen en Kaapstad. Als dichter debuteerde hij in 1984 met In de piste. Tot zijn bekendste werken behoren Sprakeloos, Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. Zijn literair werk is in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel, dit jaar schrijft hij het Poëziegeschenk. Lanoye’s werk werd meerdere keren onderscheiden, zoals met de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre, de Henriette Roland-Holst-prijs, De Gouden Ganzeveer en De Gouden Uil Literatuur- en publieksprijs.

LEZING: zaterdag 15 juni, 16:00 uur - Jurriaanse Zaal

 

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds