Uitreiking Brockway Prijs 2021

Poetry Prizes

Uitreiking Brockway Prijs 2021

Op 12 juni 2021 werd de Brockway Prijs 2021, de tweejaarlijkse prijs voor poëzievertalers uit het Nederlands, gewoontegetrouw uitgereikt tijdens het Poetry International Festival. De prijs is genoemd naar dichter en vertaler James Brockway die met zijn vele vertalingen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bekendheid van de Nederlandse literatuur in het buitenland. Aan de prijs, ingesteld door het Nederlands Letterenfonds, is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

Dit keer is de prijs gegaan naar David Colmer, vanwege zijn poëzievertalingen uit het Nederlands in het Engels. Volgend op de uitreiking van de prijs zal David McKay, de voorzitter van de jury, de winnaar interviewen over de kunst van het vertalen en de puzzels en dilemma’s die zich daarbij kunnen voordoen. De dichter Ester Naomi Perquin sluit af met enkele van haar gedichten, die ook door David Colmer vertaald zijn.
Presentator is Elfie Tromp. 

De video is Nederlands en Engels gesproken en duurt ca 45 minuten. 

Foto: Fred Ernst

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam