"I am the shadow for you to hide beneath"

Dichter

Ulrike Almut Sandig [Duitsland, 1979]

Ulrike Almut Sandig schrijft poëzie, proza en hoorspelen. Als ware een ‘guerrilladichter’ plakte zij in het begin van haar carrière de lantaarnpalen en muren van haar stad Leipzig vol met haar gedichten. In 2007 publiceerde ze haar eerste bundel Zunder. Haar werk bleek meer dan eens de inspiratiebron voor poëziefilms en ze past zelf ook film toe in haar poëzie. Haar gedichten zijn klankrijk en sterk ritmisch, in taal die soberheid paart aan humor, ironie en nostalgie. Ze verkennen een stadse realiteit, verweven met verwijzingen naar nachtmerries, de Bijbel, sprookjes en kinderliedjes. Ulrike Almut Sandig werkt graag en vaak samen met diverse componisten en muzikanten. Niet verwonderlijk dat haar poëzie klankrijk en ritmisch sterk is opgezet. Op het festival zal zij ook optreden met de Oekraïense dichter en muzikant Grigory Semenchuk, met wie zij de poëzieband Landschaft vormt.

LEZING: vrijdag 14 juni, 18:20 uur - Jurriaanse Zaal

Koop kaarten

Kies hieronder voor kaarten voor de opening, dagkaarten of een voordelig passe-partout. Kortingen zijn er voor CJP-houders en jongeren t/m 26 jaar, Rotterdampas- en seniorenpashouders. Kaarten voor de workshops en Poetry on the Block koop je hier

Workshops

Tijdens het festival organiseert Poetry Academy een keur aan workshops op het gebied van poëzie schrijven, vertalen, inbinden, performen, met dichters en vertalers van naam zoals Ingmar Heytze, Ton Naaijkens en niemand minder dan The Last Poets zelf. Kijk hier voor het aanbod en tickets.

OPENING

DONDERDAG 13 JUNI

Beleef de feestelijke kick off van het gouden jubileum

DAGKAART

VRIJDAG 14 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op vrijdag 14 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZATERDAG 15 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zaterdag 15 juni (m.u.v. workshops)

DAGKAART

ZONDAG 16 JUNI

Toegang tot alle lezingen en programma’s op zondag 16 juni (m.u.v. workshops)

PASSE-PARTOUT

13, 14, 15 EN 16 JUNI

Toegang tot alle festivalprogramma’s (m.u.v. workshops)

Location

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni in de Grote Zaal van Concertgebouw De Doelen. Op 14, 15 en 16 juni vinden de meeste programma’s plaats in en om de Jurriaanse Zaal.
De Doelen bevindt zich op loopafstand van Rotterdam CS.

Grote Zaal – Schouwburgplein 50, Rotterdam
Entree Jurriaanse zaal – Kruisplein 30, Rotterdam

Sponsors

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Droom en Daad
Lira Fonds
Stichting Dioraphte
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rotterdam Festivals
en

Ludo Pieters Gastschrijversfonds   /   Volkskracht   /   Erasmusstichting   /   G. Ph. Verhagen-Stichting   /   Maatschappij tot Nut van't Algemeen   /   Stichting verzameling van Wijngaarden-Boot   /   We Jansenfonds