De Syrische Volkskeuken met Anne Vegter

Poetry Adventures

De Syrische Volkskeuken met Anne Vegter

 

> Kijk hier de opname terug via facebook


Dichter in de keuken

Speciaal voor Poetry International 2021 presenteerde Verhalenhuis Belvédère een programma met dichters in de keuken. Op 12 juni 2021 stond Anne Vegter in de keuken en op 13 juni 2021 Ellen Deckwitz. Het programma was te zien via een livestream op Facebook van Verhalenhuis Belvédère. Na afloop was de maaltijd af te halen bij de kookstudio van het Verhalenhuis aan de Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.

Syrisch koken met Anne Vegter
In de Kook- en verhalenstudio van Belvédère koken we samen met stadsdichter Anne Vegter een Syrische maaltijd. Anne Vegter (Delfzijl/Rotterdam) en gastkok Anahid Darwish (Aleppo, Syrië/Rotterdam) vertellen aan de kijkers en elkaar hun persoonlijk verhaal en delen hun verbinding met de stad en met de (Syrische) keuken. Anne Vegter draagt ook voor uit haar werk.

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het eet- en ontmoetingsprogramma rondom identiteit en (cultureel) erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek en delen tegelijkertijd hun persoonlijk (migratie)verhaal. Rotterdam is anno 2021 thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de smaken, rituelen, verhalen en gebruiken van de stad beleven. Ook presenteren ze in de Volkskeuken speciale feest- en herdenkingsdagen en persoonlijke evenementen.

> Lees meer: 
Lees meer over Anne Vegter
Meer info Verhalenhuis Belvédère

> Bekijk ook:
De Indische Volkskeuken met Ellen Deckwitz


Fotografie: JoopReijngoud/VerhalenhuisBelvedere  

 

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam