De Indische Volkskeuken van Ellen Deckwitz

Poetry Adventures

De Indische Volkskeuken van Ellen Deckwitz

 

> Kijk hier de opname terug via facebook


Dichter in de keuken
Speciaal voor Poetry International 2021 presenteerde Verhalenhuis Belvédère een programma met dichters in de keuken. Op 12 juni 2021 stond Anne Vegter in de keuken en op 13 juni 2021 Ellen Deckwitz. Het programma was te zien via een livestream op Facebook van Verhalenhuis Belvédère. Na afloop was de (lunch)maaltijd af te halen bij de kookstudio van het Verhalenhuis aan de Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.

Indisch koken met Ellen Deckwitz
In de Kook- en verhalenstudio van Belvédère kookt dichter Ellen Deckwitz samen met hosts & gastkoks Constance van Duinen en Sylvia MacKenzie een Indisch (festival)menu. Samen koken en delen ze hun persoonlijke verhaal en hun verbinding met de Indische keuken. Ellen draagt ook voor uit haar werk. 

Over gastkoks Sylvia MacKenzie en Constance van Duinen
Constance van Duinen is geboren in een romneyloods in Hollandia, hoofdstad van voormalig Nieuw-Guinea. Toen ze nog geen 2 jaar was, verhuisde ze met haar vader en moeder en broer naar Nederland. Pas toen haar ouders overleden waren, dook ze in haar gemengde familiegeschiedenis, met inlands, Hollands, Chinees en Duits-Hongaars bloed. Tijdens haar zoektocht kwam ze ook meer te weten over het oorlogstrauma van haar ouders, hetgeen ze verwerkte in haar werk. Constance is beeldend kunstenaar en tapdanseres. Samen met haar Indische vriendin Sylvia MacKenzie (Bandung, Java/Rotterdam) koken en presenteren ze deze Volkskeukeneditie en verwelkomen ze Ellen Deckwitz in de keuken.

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het eet- en ontmoetingsprogramma rondom identiteit en (cultureel) erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek en delen tegelijkertijd hun persoonlijk (migratie)verhaal. Rotterdam is anno 2021 thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de smaken, rituelen, verhalen en gebruiken van de stad beleven. Ook presenteren ze in de Volkskeuken speciale feest- en herdenkingsdagen en persoonlijke evenementen.

> Lees meer:
Lees meer over Ellen Deckwitz 
Meer info Verhalenhuis Belvédère

> Bekijk ook:
De Volkskeuken van Anne Vegter 

 

Fotografie: Fred Ernst

Data, prijzen, locatie, info

Datum
13 juni - 12:00 uur 

Locatie
Online, livestream via facebook @VerhalenhuisBelvedere 

Prijzen
Online meekijken is gratis
Het afhaalmenu is € 15,00 p.p. en te reserveren via deze link.

 

Taal 
Nederlands gesproken 

Duur
60 minuten (exclusief maaltijd) 

Belangrijke informatie
Vanaf 13.15 tot 14 uur, na afloop van de livestream kan de maaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. Ze houden zich daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes.

 

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam