Poetry Academy

Webinar Poëzie in de klas

Poëzie wordt door een zeer actieve groep van leraren in het voortgezet onderwijs actief in de klas en in het (taal)onderwijs ingezet. Tijdens het festival kunnen leraren zich laten inspireren door nieuwe poëzie uit Nederland en de gehele wereld en zij kunnen andere liefhebbers informeel ontmoeten; dit jaar vooral online.

We brengen in poëzie- en spoken word-geïnteresseerde leerkrachten samen voor een webinar over trends binnen de poëzie binnen en buiten het boek en laten hen inspireren door Kila van der Starre, die onlangs op Poëzie buiten het boek promoveerde. Kila neemt ons mee in een inleiding over poëzie en spoken word in en rond de klas, binnen en buiten het boek, met tips voor nieuwe lesmethoden. 

Daarnaast zullen leraar Nederlands Marc van Osch (OSG Hugo de Groot) en spoken word artist/ workshopleider Ivan Words hun praktijkervaringen delen. Door middel van ‘break out rooms’ gaan deelnemers in kleinere werkgroepen aan het werk. Marc van Osch bespreekt aan de hand van een gedicht van één van de festivaldichters hoe je een gedicht in de klas kan lezen en je leerlingen kan enthousiasmeren. Ivan Words neemt je mee in de wereld van spoken word en daagt je uit om zelf te schrijven, net zoals hij met leerlingen in workshops doet. Er zijn twee rondes dus je neemt aan beide mini-workshops een keer deel. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ideeën te delen en elkaar te leren kennen.

Voor leraren en workshopleiders die lessen in het voortgezet onderwijs over poëzie en spoken word verzorgen. Dit ticket geeft je toegang tot het webinar op 11 juni om 15:30-17:00 en de online Poets on Stage The Voices of Poetry op vrijdag 11 juni om 22.00 uur. Let op: het webinar 'Poëzie in de klas' begint om 15:30.

Poetry Internationale educatieprogramma in Rotterdam: LTAB

 

Inspiratie via onze collega’s van School der Poëzie

 

 

 

Data, prijzen, locatie, info

Data
11 juni - 15:30 - 17:00 uur 

Locatie
Online programma

Prijzen
Online programma € 12,50
Dit ticket is inclusief een online ticket voor het programma The Voices of Poetry op 11 juni.  

Taal
Nederlands gesproken

Duur
90 minuten 

Belangrijke informatie
Dit programma is te volgen via Zoom. Hiervoor ontvang je na aankoop van een ticket een link. Ook ontvang je de link naar het programma  The Voices of Poetry op 11 juni.  

Nederlands Letterenfonds
Gemeente Rotterdam
Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds
Alida Augusta Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
Lira Fonds
Hausta Donans Fonds / Prins Bernard Cultuurfonds
en partners

LantarenVenster   -   Theater Walhalla   -   Verhalenhuis Belvédère   -   Rotterdamse Dakendagen   -   Roteb Gemeente Rotterdam