Workshopleiders Louder Than a Bomb
Jermaine Berkhoudt

Jermaine Berkhoudt

Jermaine Berkhoudt, aka MC JR aka Blokhoofd, staat bekend als een man met veel talenten. Hij is rapper, organisator, gastheer, leider van de band FunkyOrganizers, spoken-wordartiest, workshopleider en oprichter van Blokhoofd Entertainment.

Hij begon in de Rotterdamse scene in een paar clubs; tegenwoordig is hij nationaal en zelfs internationaal gekend. Hij heeft gestaan met legendarische Nederlandse DJ’s zoals Benny Rodriguez en Roog & Erick E en met jonge talenten en alles ertussen. Jermaine weet met zijn passie en enthousiasme altijd zijn luisteraars te bewegen. Jermaine doet mee aan LTaB omdat de explosieve kracht van poëzie volgens hem voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Karin van Kalmthout

Karin van Kalmthout

Karin van Kalmthout schrijft al vanaf jonge leeftijd poëzie, maar pas in Rotterdam vond die stille liefde voor het woord een weg naar buiten. Zoveel passie moet gedeeld worden en ze doet dat met veel overgave. Ze geeft al sinds 2005 schrijfworkshops voor o.a. SKVR, Poetry International en Huis van Gedichten en legt zich toe op het geven van het vak Nederlands aan de Horecavakschool. Karin van Kalmthout: 'Waar andere mensen zich kunnen uiten in dans of muziek heb ik al van kleins af aan iets met schrijven. Ik kan echt kippenvel krijgen van mooie beeldende zinnen van collega-dichters, mezelf of mijn leerlingen.'

De van oorsprong Brabantse heeft de afgelopen jaren op vele poëzie- en spoken wordpodia gestaan; Woorden Worden Zinnen, Frontaal, Spraakuhloos, Swoon, het Lezersfeest, Motel Mozaique, Parfum de BoemBoem, Poëzie Lagogo noem maar op. Ook zat ze in 2018 in de Poëziebus en zijn een aantal van haar gedichten te beluisteren tijdens de Poetry Lagogowandeling langs de Bergse Plassen met de VERSapp.

“Ik doe mee met LTaB, omdat de leerlingen mij (en zichzelf) elke keer weer verbazen met hun open houding en hun bizar goede, poëtische zinnen. Ik krijg daar zóveel energie en positiviteit van!”

Ivan Words

Ivan Words

Ivan Words is een van de meest actieve woordkunstenaars van Rotterdam. Ivan is spokenword-artiest, muzikant, songwriter en host. Hij begon ooit in 2012 bij de eerste Poetry Circle 010 in het Hiphophuis. Over hiphop gesproken, voordat Ivan zijn passie in spokenword vond, schreef hij raps, soms wel twee op een dag. Maar het bleek dat Ivan geen beats nodig had, want de poëzie spatte van het papier af. En zo begon het verhaal van Ivan Words en de liefde voor spokenword.

Inmiddels heeft hij veelvuldige optredens als spokenword-dichter: hij was co-host bij Radio Brasa, mocht een aantal keer huisdichter voor FunX zijn, heeft een aantal workshops gegeven en kreeg het verzoek zijn verhaal te vertellen in een gepassioneerde TEDx talk. Ook is hij betrokken bij Spoken World, een podium in Rotterdam, als artiest en host. Ivan Words hoopt met LTaB jongeren de ruimte te geven om hun eigen verhaal te kunnen delen en hun mogelijke passie voor woordkunst te ontdekken.

Tyler Koudijzer

Tyler Koudijzer

Tyler, aka Takkie, is een spokenword-artiest, schrijver en workshopdocent. Hij was onderdeel van het energieke rap-duo Takkie & Ranx waarmee hij de TUONO showcase avonden organiseerde en presenteerde. Solo heeft hij onder de naam Takkie, twee singles uitgebracht.

Als spokenword-artiest stond Tyler op diverse podia, onder andere bij Woorden Worden Zinnen, Late Night Poetry, Spraakuhloos en Pagina Groots. Samen met Ivan Words en Patrick Ribeiro maakt Tyler deel uit van de spokenword formatie Barguijs. Zij stonden onder andere in AFAS Live, 010SIA festival en Rotterdam Symfonia. In Januari 2020 presenteerden zij hun theater try-out “Gelijkspel” in een uitverkocht Maaspodium. De opgedane ervaring deelt Tyler graag in zijn workshops. Tyler doet mee aan het LTaB-programma omdat hij jongeren graag leert dat zij verantwoordelijk kunnen en mogen zijn de beeldvorming over henzelf mede door middel van taal.

Gino van Weenen

Gino van Weenen

Gino van Weenen schreef als jongen de zelfverzonnen verhalen op van zijn actiefiguren en superhelden. Later werd daar poëzie en spoken word van gemaakt. Met theater, beeldende kunst en literatuur neemt hij je mee in zijn wereld van beelden en kleur. Naast woordkunstenaar en performanceartiest is hij ook  een energieke presentator op festivals en in clubs.

 

Gino’s stem klonk al over de weides en de zalen van de CrossComix, Oerol, Duizel in het Park, Rotterdam Bluegrass Festival, De Parade, Route du Nord en andere festivals door heel Nederland.

Alles wat Gino van Weenen doet heeft een gouden randje. Hij komt optreden in een Brits maatpak, Schotse kilt of een rugbyshirt maar altijd met flair. Hij waardeert de kleine dingen in het leven, zoals snackbars en treinliefdes, en meet deze graag breed uit in teksten, verhalen en performance. Zijn scherpe blik en snelle pen zijn dan ook goed in te zetten voor evenementen, waar hij regelmatig als huis- of sneldichter werkzaam is.
Careline Peerwijk

Careline Peerwijk

Careline Peerwijk is een Rotterdamse jongedame, die in 2006 met theater spelen is begonnen bij het Rotterdams Wijktheater. Na een aantal jaar, kwam ze erachter dat ze ook talent heeft om te schrijven en regisseren. Onder de naam Born 2 Speak maakt zij theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van de spelers. In 2017 maakte zij de voorstelling 'De Reunie', waar oude schoolgenoten elkaar na jaren weer zagen en niet eerlijk durfde te zijn over de groei of tegenslagen die zij hadden meegemaakt. Hierna heeft Careline de voorstelling P.T.S.S. geschreven en de regie gedaan. De voorstelling gaat over trauma's verwerken. Verder is Careline spoken word artieste en geeft ze schrijf- en/of theater workshops. Ook is Careline geen onbekende van TEDX, want zij heeft daar maar liefst twee keer mogen spreken. Met haar teksten en voorstellingen wil Careline anderen motiveren, inspireren en een hart onder de riem steken.

Elten Kiene

Elten Kiene

Elten Kiene is spokenword-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is oprichter van spoken-word- en jazzpodium SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden.

Als workshopdocent geeft Elten het liefst les aan jongeren, hetzij op middelbare scholen, hetzij aan jonge schrijvers die podiumambities hebben en in hun vrije tijd willen werken aan hun schrijfskills. Eerder deed hij dit onder meer voor de Poetry Circle van stichting Nowhere. Sinds 2018 is hij coach bij Young In Prison en geeft hij les in de jeugdgevangenis. In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen.

Elten is al enige jaren aan ons programma verbonden en hij doet mee aan LTaB omdat hij zich het liefst inzet voor jongeren en ze wilt aanmoedigen hun verhalen te omarmen en te delen. Hij is van mening dat als jezelf durft erkennen, je eerder gezien en gehoord zal worden door de wereld. We vinden elkaar in de verhalen die we met elkaar delen. Zo komen we samen verder vanaf de basis. Hoe jonger hoe beter.