Maak kennis met het team
het team

Wie is wie?

algemeen directeur

Inez Boogaarts

algemeen directeur

Veellezer, geboren op Rotterdam-Zuid, werkte in Rotterdam, Amsterdam en Duitsland. De boeken die ik als kind op Zuid via de tweewekelijkse bibliobus aangereikt kreeg, hebben mijn leeshonger gewekt en openden nog onbekende werelden. Dichters als Antjie Krog, Ulrike Almut Sandig, Radna Fabias en Fiston Mwanza Mujila voeren die ontdekkingstocht verder. 

Foto © Tina Umlauf

Mail Inez
programmeur

Jan Baeke

programmeur

Niets mooiers om het denken te verrijken en de geest te verlichten dan poëzie. Ons begrip van de wereld is op taal gebaseerd. Juist poëzie laat zien dat de taal te dubbelzinnig en te weerbarstig is om dat goed voor elkaar te krijgen en dat in dit falen en steeds opnieuw proberen schoonheid en vervulling ligt. 

Foto © Hielke Grootendorst

Mail Jan
programmeur

Feline Streekstra

programmeur

Mijn favoriete moment van het jaar is om de festivaldichters, ingevlogen van over de hele wereld, op ons festivalpodium te zien staan. Hun gedichten, die wij als team al zo goed hebben leren kennen, krijgen nu ook een stem, een gezicht, een melodie én een Nederlands publiek. 

Foto © Hielke Grootendorst

Mail Feline
office

Jamilla Koetsier

office

Het creëren van herkenning en het aanzetten tot denken is wat ik zo mooi vind aan poëzie. Dat ik er dan voor mag zorgen dat zij die dit brengen op ons podium komen te staan, maakt het voor mij af.

Mail Jamilla
vertalingen

Fleur Jeras

vertalingen

Als je het mij vraagt, gaat er helemaal niets verloren in vertaling: er wordt juist iets moois toegevoegd, een nieuwe betekenislaag. Voor mij gaat poëzie daar over, het zijn de diepere lagen die ons raken, die bij ons blijven. 

Mail Fleur
pers/communicatie

Jan Coerwinkel

pers/communicatie

Het mooie aan dit festival is dat je nooit van tevoren weet naar welke uithoek de dichters je meesleuren, in de echte wereld of in die van je gedachten. Maar hé, “A spaceship has no ancher”, dus let's go! – (Nikolaj Kuntsjev)

Mail Jan

Marjolijn Abel

productie

Dichters gebruiken het gewoonste gereedschap dat we allemaal hebben op een ongewone manier. Ik hoef er (meestal) alleen maar een microfoontje bij te zetten en het wordt voor iedereen verstaanbaar. 

Foto volgt!

Mail Marjolijn

Khalid Azizi

financiƫn

Ik ben natuurlijk meer van de cijfers dan van de letters, maar om met zo’n hecht team zo’n mooi en internationaal festival in Rotterdam neer te mogen zetten, daar zijn eigenlijk geen woorden voor.

Foto volgt!

Mail Khalid

Jan Willem van Hemert

webmaster Archives

De klank van de dichter geeft poëzie een extra dimensie. Zeker op het festival word ik geraakt door de stem van de dichter live: de ritmiek, de emotie, de muziek. Maar dat gebeurt even zo goed op Poetry Archives waar enorm veel audio- en videogedichten te vinden zijn.

Foto volgt!

Mail Jan Willem

Sebastiaan van der Lubbe

programma stage

Ik ga niet naar dit festival voor de dichters die ik ken, maar voor de dichters die ik níét ken. Het zijn de onbekenden, de underdogs van de poëzie, die me inspireren, die me bijblijven en wiens gedichten ik nog vaak teruglees.

Foto volgt!

Mail Sebastiaan

Christie van Hoffe

educatie / Louder Than a Bomb

Poëzie schept met woorden eenvoudig elke wereld. De spoken word-coaches van Louder Than a Bomb moedigen middelbare scholieren aan hun binnen- en buitenwereld te onderzoeken en te verwoorden. Door hun gedichten te delen met klasgenoten ontstaan over en weer nieuwe beelden van elkaar. Dat is elke keer weer een prachtige ontmoeting.

Foto volgt!

Mail Christie

Alice Voortman-Frielink

archief en digitalisering

"'Nuttig?' vroeg het onding zacht, 'daar had ik nog niet aan gedacht' (...) En de dingen die het openbaarde waren de nuttigste ter aarde." - Leo Vroman

Foto volgt!

Mail Alice