Werken bij Poetry International Vacatures
Vacatures

Vacatures

Bij Poetry International zijn we gek van poëzie uit binnen- en buitenland. Daarom doen we er alles aan om een zo groot en breed mogelijk publiek kennis te laten maken met een grote diversiteit aan dichters en gedichten, zowel on-stage als on-line. In 2019 vierden we het 50-jarige jubileum van het Poetry International Festival. Op het bureau werkt een betrokken team van vijf medewerkers.

Poetry International is per direct op zoek naar een 

Allround Officemanager (v/m/x)

voor ongeveer 20 uur per week

Stagiair(e)s gevraagd bij Poetry International

Als student of stagecoördinator van letterenstudies als Nederlands, een vreemde taal of Literatuurwetenschappen, van een vertaalopleiding of een opleiding creative writing, journalistiek of marketing ken je Poetry International waarschijnlijk al wel. Bij veel van onze activiteiten zijn we blij met de inzet van stagiair(e)s. Naast studenten uit die vakgebieden zijn we daarvoor natuurlijk ook vooral op zoek naar poëzieliefhebbers. Voor wie ons nog niet kent, let us introduce ourselves:

Het jaarlijkse Poetry International Festival is de bakermat én het paradepaardje van Poetry International. In 2019 vierden we de vijftigjarig jubileum met een extra feestelijke festivaleditie. Naast het festival reiken we sinds 1988 jaarlijks de C. Buddingh'-prijs uit aan de schrijver van het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Online beschikken we op Poetry International Archives over een unieke collectie  poëzie uit binnen- en buitenland en we zetten ons met workshops voor het brede publiek, educatie op scholen en campagnes voor de promotie van internationale en Nederlandstalige poëzie in binnen- en buitenland in voor de verspreiding van poëzie. Vertalingen van werk van nieuwe festivaldichters vinden we zeer belangrijk en ook de kwaliteit van de performances vormt een kernwaarde in ons werk. Ons online-aanbod werken we de komende jaren intensief verder uit.

Bij al deze activiteiten laten we ons graag helpen door de betrokken inzet van stagiair(e)s met een warm hart voor poëzie en taal. Dat kan in de vorm van meewerkstages, bijvoorbeeld bij de organisatie van het festival (februari t/m juni), van de uitreiking van de C. Buddingh'-prijs of andere evenementen, bij ons educatieproject Louder than a Bomb en bij de productie van onze online programmering. Studenten die geïnteresseerd zijn in (technologische) vernieuwingen binnen de letteren en poëzie zijn ook zeker welkom voor onderzoeksstages.

In de regel gaan we uit van een stage van drie maanden of langer, waarbij meewerken kan worden gekoppeld aan een opdracht of onderzoek in afstemming met de student en de opleiding. In tijden van corona is het bespreekbaar om thuis te werken (hoewel wij inmiddels toch weer regelmatig op kantoor, vlak bij Rotterdam CS, zijn). We bieden stagiair(e)s een vergoeding en nemen eventuele reiskosten voor onze rekening. Stagevoorstellen zijn het hele jaar door welkom.

Voor het komende Poetry International Festival in juni 2022 zijn we op zoek naar HBO en WO stagiair(e)s Nederlandse literatuur, andere talen/literair vertalingen, creative writing, marketing, communicatie, kunstwetenschappen, leisure en organisatie die beschikbaar zijn in de periode februari tot en met juni 2022. Stuur een brief met CV en een concreet voorstel (indien mogelijk) naar Marjolijn Abel van Poetry International. Voor vragen kun je haar bereiken via telefoonnummer 010 282 27 77 (ma t/m do) of e-mail abel(@)poetry.nl