What You Will Hear Is True Podcast
Podcast

What You Will Hear Is True / Podcast

 
Ik ben een dictator met proza maar poezie schrijft mij.

- Rodaan Al Galidi    

Met de podcast What You Will Hear Is True opent Poetry International een nieuw venster op opvallende ontwikkelingen in de (inter)nationale poëzie. Met een mix van voordrachten en gesprekken met dichters, spoken word-artiesten, kenners, vertalers en liefhebbers focust What You Will Hear Is True op nieuwe fenomenen en actuele stemmen dichtbij en ver weg. De thema's en dichters die in de podcast aan bod komen kun je op het jaarlijkse Poetry International Festival verder ontdekken. 

What You Will Hear Is True – Podcast
#1 Samen - Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi

De ontmoeting zit hem denk ik veel meer in de witruimte.

- Maud Vanhauwaert    

We blijven deze eerste aflevering nog dicht bij huis. Samen met Poëziecentrum Gent spraken we met Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi, schrijvers van het Poëziegeschenk 'Samen Al T’Hope' dat ter gelegenheid van Poëzieweek 2021 verschijnt. Samen een bundel schrijven, hoe gaat dat als je elkaar niet ontmoeten kan? 

Poetry-programmeur Jan Baeke ging met beide dichters in gesprek over hun bijzondere samenwerking en hun zoektocht naar de betekenis van Samen, van het woord en als proces, en hoe dat heeft geleid tot meer dan één kaft om twee series gedichten. Een gesprek over dichterschap, over het dagelijks leven, over de trillingen van de stad, experimenteren met zinnen, over poëzie als tegengif tegen polarisering, over leven en dood en over samen schrijven. En natuurlijk brachten de dichters ook alvast gedichten uit het geschenk ten gehore. 

CREDITS Jan Baeke in gesprek met Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi
Muziek: Artvark Saxophone Quartet (in- en outro), Pierre Bastien. 
Makers: Jan Willem van Hemert (opname, montage, audiovormgeving), Jan Baeke (gesprek, redactie), Nienke van Wijk (redactie, productie). 
Gemaakt in coproductie met Poëziecentrum Gent voor Poëzieweek 2021