Poetry Academy Cursussen en workshops
Cursussen en workshops

Nieuwe po√ęzieleesclub - februari 2021

Na het succes van de C. Buddingh' Online Leesclub en Leesclub 'de aanstormende generatie' gaan we in februari 2021 verder met het samen online lezen van poëzie. Wil je erbij zijn, laat je dan op de hoogte houden. Meld je aan voor de nieuwsbrief of stuur een mail naar Marjolijn Abel, via abel@poetry.nl.

Ook online, Poetry on Impact! Tijdens de Poëzieweek zoomt Poetry International elke dag aansluitend op het achtuur-journaal kort en hevig met 'dichters van dienst' over zaken die er zeker ook toe doen. Van hun huiskamer zo in die van jou hoor en zie je afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenk-auteurs Rodaan al Galidi en Maud Vanhauwaert, plattelandsdichter Paul Demets, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en poëzie-guru Ellen Deckwitz

Onze docenten

De cursussen van de Poetry Academy worden gegeven door de ervaren en vakkundige dichter-docenten Myrte Leffring en Peter Swanborn. In de 'Jaarcursus' krijg je ook les van bekende Nederlandse en Vlaamse dichters zoals Mustafa Stitou, Ellen Deckwitz en Vicky Francken. Ook voor masterclasses en workshops staan dichters die er op hun gebied uitspringen voor de groep. 

Myrte Leffring

Docent

Myrte Leffring

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut ‘Om je schouders hang ik de nachten’ verscheen in 2015, gevolgd door ‘De tere bloemen van het verstand’ (2016). Ze is hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater en maakt deel uit van het organisatieteam van De Gedichtenwedstrijd (v/h Turing). Ze heeft ruime ervaring met het geven van schrijfworkshops en -cursussen, onder meer voor SKVR, DOK Delft, diverse musea en in het onderwijs.

Foto © Rosa van Ederen

Peter Swanborn

Docent

Peter Swanborn

Dichter, docent en criticus Peter Swanborn (1963) heeft vijf bundels op zijn naam staan. Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en J.C. Bloemprijs en stond op de longlist van de Jan Wolkersprijs. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald. Peter is een ervaren docent die jarenlang les gaf bij de SKVR, School der Poëzie en Huis van Gedichten. Daarnaast schrijft hij recensies voor de Volkskrant. In de cursus ‘Beter Dichten’ helpt Peter je bij het vinden van je eigen geluid, in de cursus Poëzie Lezen laat hij je zien hoe je méér uit gedichten kunt halen.

Foto © Rosa van Ederen

Contact

Poetry Academy
Stichting Poetry International
Westersingel 16
3014 GN Rotterdam

+31 (0)10 282 27 77
poetryacademy@poetry.nl