Poetry Academy Cursussen en workshops
Cursussen en workshops

Nieuwe Po√ęzieleesclub Online - De Aanstormende Generatie

Na het succes van de C. Buddingh' Online Leesclub eerder dit jaar start Poetry International eind oktober met een nieuwe Online Poëzieleesclub. Deze keer richt dichter en poëziedocent Peter Swanborn zich op het werk van de aanstormende nieuwe generatie dichters. In vier avonden komen vier opvallende jonge stemmen in de Nederlandstalige poëzie voorbij: Radna Fabias, Asha Karami, Marieke Lucas Rijneveld en Roelof ten Napel. Asha Karami en Roelof ten Napel zullen tijdens de Zoom-sessie ook persoonlijk 'aanschuiven' om vragen te beantwoorden. 

Meer informatie over de dichters vind je hieronder. Bij de leesclub is plek voor tien deelnemers. De eerste serie die start op donderdag 29 oktober a.s. is inmidels uitverkocht, vandaar dat we op de woensdagen een tweede serie aanbieden. Deelname kost € 75,- voor vier avonden. 

Online Poëzieleesclub - De aanstormende Generatie
Donderdag 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december, 19:30 - 21:00 uur VOLGEBOEKT
EXTRA SERIE: Woensdag 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december, 19:30 - 21:00 uur  
Schrijf je snel in!

Roelof ten Napel

28 en 29 oktober

Roelof ten Napel

Info en gedichten
Radna Fabias

11 en 12 november

Radna Fabias

Info en gedichten
Asha Karami

24 en 25 november

Asha Karami

Info en gedichten
Marieke Lucas Rijneveld

9 en 10 december

Marieke Lucas Rijneveld

Info en gedichten

Onze docenten

De cursussen van de Poetry Academy worden gegeven door de ervaren en vakkundige dichter-docenten Myrte Leffring en Peter Swanborn. In de 'Jaarcursus' krijg je ook les van bekende Nederlandse en Vlaamse dichters zoals Mustafa Stitou, Ellen Deckwitz en Vicky Francken. Ook voor masterclasses en workshops staan dichters die er op hun gebied uitspringen voor de groep. 

Myrte Leffring

Docent

Myrte Leffring

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut ‘Om je schouders hang ik de nachten’ verscheen in 2015, gevolgd door ‘De tere bloemen van het verstand’ (2016). Ze is hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater en maakt deel uit van het organisatieteam van De Gedichtenwedstrijd (v/h Turing). Ze heeft ruime ervaring met het geven van schrijfworkshops en -cursussen, onder meer voor SKVR, DOK Delft, diverse musea en in het onderwijs.

Foto © Rosa van Ederen

Peter Swanborn

Docent

Peter Swanborn

Dichter, docent en criticus Peter Swanborn (1963) heeft vijf bundels op zijn naam staan. Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en J.C. Bloemprijs en stond op de longlist van de Jan Wolkersprijs. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald. Peter is een ervaren docent die jarenlang les gaf bij de SKVR, School der Poëzie en Huis van Gedichten. Daarnaast schrijft hij recensies voor de Volkskrant. In de cursus ‘Beter Dichten’ helpt Peter je bij het vinden van je eigen geluid, in de cursus Poëzie Lezen laat hij je zien hoe je méér uit gedichten kunt halen.

Foto © Rosa van Ederen

Contact

Poetry Academy
Stichting Poetry International
Westersingel 16
3014 GN Rotterdam

+31 (0)10 282 27 77
poetryacademy@poetry.nl